Menu
Your Cart

Motor

Koelvest op de motor gebruiken

Maak een ritje op de motor tijdens warme lente- en zomerdagen comfortabeler met een koelvest! Afhankelijk van de temperatuur en het gebied waar u rijdt, kan het al snel erg warm worden. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij het boven de 25 graden Celsius is en u veelal door de bebouwde kom rijdt. In dit geval heeft u nauwelijks rijwind, waardoor de kerntemperatuur van uw lichaam steeds hoger wordt. Het maakt het rijden op een motor minder comfortabel, terwijl u juist op warme dagen mooie tochten wilt maken.

Niet alleen kan de hitte het rijden op een motor minder comfortabel maken. Ook leidt het ertoe, dat u minder geconcentreerd bent. Het zal lastiger worden om uw aandacht bij het verkeer te houden, met alle risico’s van dien.

Brand: IZI BodyCooling.com Model: DryCool10
Koelvest voor op de motorDat IZI BodyCooling de specialist is in koelvesten weten we allemaal wel. Tot nu toe was er echter geen koelvest dat 'easy' was voor motorrijders. De hydrogelkoelvesten moest je eerst in het water leggen en uit laten lekken en was dus na het activeren nat/klam. Met h..
€149,00
Excl. BTW:€123,14
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1

Werking van een koelvest op de motor

Het koelvest voor op de motor dient voor gebruik gevuld te worden met een halve liter water. U merkt hier als motorrijder niets van, want de vesten beschikken over een compartiment aan de binnenzijde. Zodra de rijwind door uw motorpak blaast, zal dit voor de verdamping van het water zorgen. Het verdampen van het water maakt dat uw lichaam gekoeld wordt. U kunt het vergelijken met een natte handdoek, die om een flesje drinken wordt gewonden. Door het flesje in de wind op te hangen, zal het drinken afkoelen. De warmte verdampt in de vochtige handdoek.

Tip: houd er rekening mee, dat het koelvest voor motorrijders het beste werkt bij doorwaaipakken. De rijwind moet immers door het pak naar het koelvest kunnen stromen.

Hydrogel koelvesten als alternatief

Naast het DryCool koelvest bieden we een breed scala aan hydrogel koelvesten. Deze hydrogel koelvesten worden onder meer gebruikt op bouw- en werkplaatsen, door sporters, enzovoorts. Het voordeel van DryCool koelvesten ten opzichte van de hydrogel koelvesten, is dat deze DryCool koelvesten droog blijven. Daar waar een hydrogel koelvest voor gebruik in een bak met koud water moet worden gelegd. Het activeren van een hydrogel koelvest vergt dus meer voorbereidingstijd dan het activeren van een DryCool koelvest.

Voordelen van koelvest voor motorrijders

In ons assortiment vindt u verschillende modellen koelvesten. Deze koelvesten zijn van een hoge kwaliteit, waardoor ze een lange tijd meegaan! Dit is echter niet de enige reden om voor onze koelvesten te kiezen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de Super Absorbing Fibers, die aan de vesten zijn toegevoegd. Deze vezels absorberen het water en zorgen dat het koelvest compact en licht van gewicht blijft. Zo heeft u hier tijdens het rijden op de motor geen last van! Kijk bijvoorbeeld eens naar het IZI BodyCooling koelvest voor op de motor, welke een gewicht heeft van slechts 1250 gram na activatie.

Een optimale airflow zorgt er voor dat het water goed kan verdampen en uw zweet kan worden afgevoerd. Het draagt bij aan het koel houden van uw lichaam en daarmee aan het comfort tijdens een mooie motortocht.

Extreem lange koeling door een koelvest

Voor zowel de DryCool koelvesten, als de hydrogel koelvesten geldt dat ze uw lichaam gedurende een zeer lange tijd koelen. De hydrogel koelvesten werken in veel gevallen maximaal 72 uur. Daar waar de DryCool koelvesten uw lichaam maximaal 48 uur zullen koelen op de motor.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.