Menu
Your Cart

Koelvesten in uw vrije tijd gebruiken

Geniet u zomers ook zo van een fietstocht, wandelen, het lezen van uw favoriete tijdschrift op het terras of bijvoorbeeld tuinieren? Het dragen van een koelvest in uw vrije tijd helpt u hittestress te voorkomen tijdens deze warme dagen. Evenals dat het koelvest u niet langer beperkt tot lange dagen in de schaduw! Het dragen van een koelvest helpt uw lichaam de lichaamstemperatuur op peil te houden. Gebruik het koelvest niet alleen in uw vrije tijd, maar neem deze ook mee naar uw werk. Wist u dat het dragen van koelvesten ook steeds populairder is tijdens het sporten? Houd uw koelvest aan tijdens een rit op de racefiets of bij een rondje joggen!

Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel04
Beste Koelvest Het beste koelvest is naar onze mening de Hydrogel04. Het is tevens het meest verkochte vest voor de gewone consument die last heeft van de warmte. Of het nu is voor iemand die het warm heeft door overgewicht of medische problemen zoals multiple sclerose, deze luxe koelvesten zo..
€139,00
Excl. BTW:€114,88
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel15
Lichtgewicht Koelvest Het Hydrogel15 koelvest is het lichtgewicht broertje van onze meest verkochte Hydrogel04. Doordat er iets minder hydrogel in het koelvest verwerkt zit neemt deze minder water op en is daardoor lichter van gewicht, terwijl je toch maximaal 48 uur koeling hebt! Perfect voo..
€119,00
Excl. BTW:€98,35
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel05
Het IZI BodyCooling.com Hydrogel 05 verstelbare koelvest is ideaal voor iedereen die vaak in de warmte actief is. Ook wanneer je om medische redenen je kerntemperatuur laag moet houden, is dit koelvest ook zeker een optie voor jou. Door middel van de hydrogel in het vest kun je jouw lichaamstempe..
€159,00
Excl. BTW:€131,41
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Fleece11
Koelhoed De meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Dit betekent dat het verkoelen van het hoofd er ook voor zorgt dat je hele lichaam goed gekoeld wordt. Dit kan makkelijk met het Fleece11 koelhoedje van IZI BodyCooling.com. Ideaal voor als jij vaak te maken krijgt met hoge temperatur..
€49,00
Excl. BTW:€40,50
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel18
Koelpet Heb jij letterlijk en figuurlijk moeite om het hoofd koel te houden in warme omstandigheden? De Hydrogel07 koelpet is in dat geval de oplossing voor jou. Net als iedere andere cap beschermt de pet je tegen de zonnestralen, maar de unieke hydrogelcomponenten zorgen ervoor dat je hoofd ..
€49,00
Excl. BTW:€40,50
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel13
Dit superlichtgewicht koelvest is gebaseerd op het koelvest dat we voor NOC*NSF hebben ontwikkeld. TeamNL draagt deze koelvesten op de Olympische Spelen. Doordat deze koelvesten slechts 750 gram wegen zodra ze geactiveerd zijn is dit het perfecte vest voor topprestaties in de sportwereld. Door d..
€119,00
Excl. BTW:€98,35
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel02
Pull Over Koelvest Werk of sport je vaak bij hoge temperaturen? Of heb je om medische redenen extra verkoeling nodig? Dan is het koelvest van IZI BodyCooling.com DE oplossing voor jou. Dankzij de hydrogel die in het vest is verwerkt, hoef je nooit meer bang te zijn dat je onder de hitte gaat bez..
€95,00
Excl. BTW:€78,51
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Hydrogel01
De IZI Hydrogel Schouderomslag is de ideale oplossing voor iedereen die, in wat voor situatie dan ook, te maken krijgt met extreme hitte. Of je nu tijdens het sporten, op het werk of om medische reden je kerntemperatuur laag wil houden, met de verkoelende schouderwikkel van IZI BodyCooling.com r..
€49,00
Excl. BTW:€40,50
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8

Hittestress op warme zomerdagen

Hittestress komt de laatste jaren steeds vaker voor bij mensen. Niet alleen kwetsbare ouderen of hardwerkende burgers hebben hier last van. Ook wanneer u gedurende een langere tijd van het mooie weer in uw tuin geniet, kan hittestress opspelen. Onder hittestress verstaan we de lichamelijke klachten die voortkomen uit het feit dat uw lichaam de warmte niet voldoende kwijt kan. Uw lichaamstemperatuur neemt hierdoor toe, wat verschillende lichamelijke ongemakken veroorzaakt. Heeft u ook al eens te maken gehad met hittestress?

Het koelvest helpt uw lichaam de warmte af te voeren. Ofwel door de warmte op te nemen in de pads van een PCM koelvest, ofwel door de warmte te laten verdampen middels een hydrogel koelvest. Op deze manier blijft uw lichaam op de juiste temperatuur, waardoor u niet belemmerd wordt in de activiteiten die u in uw vrije tijd onderneemt. Bijkomend voordeel is het feit dat het gebruik van een koelvest uw concentratie verbetert. Daarbij kunt u activiteiten doorgaans langer volhouden.

Koelvesten voor in uw vrije tijd

Verschillende factoren bepalen welk type koelvest het meest geschikt is voor uw vrije tijd. Mocht u bijvoorbeeld regelmatig op pad gaan op de motor, dan is een PCM koelvest aan te raden. Deze koelvesten worden gedragen door personen die beschermende kleding over het koelvest gebruiken. De beschermende kleding houdt de luchtstroom rond uw lichaam tegen, waardoor verdamping niet mogelijk is. De pads in een PCM koelvest kunnen over het algemeen vier uur gebruikt worden. U kunt ze vervolgens eenvoudig opnieuw koelen.

Lichte koelvesten voor optimaal draagcomfort

U wilt voorkomen dat de koelvesten u hinderen in de activiteiten die u onderneemt in uw vrije tijd. Kies voor een koelvest die niet te zwaar is en goed aansluit op de vorm van uw lichaam! Een hydrogel koelvest voldoet aan deze eisen. Hydrogel koelvesten kunnen zo gedragen worden, dat er nauwelijks speling zit tussen uw lichaam en het koelvest. Ze bieden u een optimaal draagcomfort!

Het is niet voor niets, dat hydrogel koelvesten ook door veel sporters gedragen worden. Net als u wensen zij een koelvest met een beperkt gewicht, welke goed aansluit op het lichaam. De hydrogel koelvesten werken goed tot temperaturen van circa 40 graden Celsius. Daarbij koelen ze uw lichaam tot een luchtvochtigheid van circa 90 procent.

Maak gebruik van een koelpetje

U kunt het koelvest voor uw vrije tijd combineren met een bijpassend koelpetje. Het koelpetje helpt u uw hoofd koel te houden, wanneer u gedurende een langere periode in de felle zon verblijft. Niet alleen koelt het uw hoofd, ook biedt het bescherming. Niet voor niets wordt vaak aangeraden om een pet te dragen op warme zomerdagen. Met een comfortabel koelpetje heeft u deze altijd bij de hand!

We use cookies and other similar technologies to improve your browsing experience and the functionality of our site. Privacy Policy.