Menu
Your Cart

Werk

Werken in de warmte kan behoorlijk vermoeiend zijn! Ons lichaam verbruikt veel energie om onze lichaamstemperatuur op peil te houden. Het maakt dat we onze concentratie sneller verliezen, eerder toe zijn aan een pauze en minder productief werken. Om te voorkomen dat de warmte onze gezondheid aantast, werken veel bedrijven met een hitteplan. Op het moment dat het te warm wordt treedt dit plan in werking en hebben medewerkers recht op meer pauze, kunnen dagen anders worden ingedeeld en zorgt een werkgever voor zonnebrand bij beroepen in de buitenlucht. Een manier om het lichaam te helpen bij het op peil houden van de temperatuur is het gebruik van een koelvest.

Brand: IZI BodyCooling.com Model: DryCool10
Koelvest voor op de motorDat IZI BodyCooling de specialist is in koelvesten weten we allemaal wel. Tot nu toe was er echter geen koelvest dat 'easy' was voor motorrijders. De hydrogelkoelvesten moest je eerst in het water leggen en uit laten lekken en was dus na het activeren nat/klam. Met h..
€149,00
Excl. BTW:€123,14
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H05
Het IZI BodyCooling.com Hydrogel 05 verstelbare koelvest is ideaal voor iedereen die vaak in de warmte actief is. Ook wanneer je om medische redenen je kerntemperatuur laag moet houden, is dit koelvest ook zeker een optie voor jou. Door middel van de hydrogel in het vest kun je jouw lichaamstempe..
€169,00
Excl. BTW:€139,67
Brand: IZI BodyCooling.com Model: PCM01
Koelvest voor de industrieAls je geregeld te maken krijgt met temperaturen van boven de 40 graden of een luchtvochtigheid van boven de 90% is verkoeling geen overbodige luxe. Er zijn voor dit soort omstandigheden niet veel producten met een koelende werking op de markt. Het PCM01 koelvest hou..
€64,95
Excl. BTW:€53,68
Brand: IZI BodyCooling.com Model: PCM02
Professioneel koelvest voor de industrieOnze professionele koelvesten worden vaak gebruikt bij werkomgevingen tussen de 40 en 70 graden Celsius. Deze hoge temperaturen komen veel voor bij bedrijven die werkzaam zijn in de metaalindustrie en de staalindustrie. Het is voor de gezondheid van we..
€54,95
Excl. BTW:€45,41
Brand: IZI BodyCooling.com Model: PCM03
Koelvest voor de industrieAls je geregeld te maken krijgt met temperaturen van boven de 40 graden of een luchtvochtigheid van boven de 90% is verkoeling geen overbodige luxe. Er zijn voor dit soort omstandigheden niet veel producten met een koelende werking op de markt. Het PCM03 koelvest ho..
€64,95
Excl. BTW:€53,68
Brand: IZI BodyCooling.com Model: PCM Koelpads
PCM koelelementen; flexibel én niet-brandbaar De koelelementen die bij de PCM vesten horen verschillen van die van de concurrenten: ze zijn namelijk niet brandbaar en blijven flexibel na activatie. Koelelementen van andere merken zijn vaak gemaakt van (bio) paraffine oliën met verkoelende eigen..
€64,95
Excl. BTW:€53,68
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Fleece11
KoelhoedDe meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Dit betekent dat het verkoelen van het hoofd er ook voor zorgt dat je hele lichaam goed gekoeld wordt. Dit kan makkelijk met het Fleece11 koelhoedje van IZI BodyCooling.com. Ideaal voor als jij vaak te maken krijgt met hoge temperatur..
€39,95
Excl. BTW:€33,02
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H18
KoelpetjesHeb jij letterlijk en figuurlijk moeite om het hoofd koel te houden in warme omstandigheden? De Hydrogel07 koelpet is in dat geval de oplossing voor jou. Net als iedere andere cap beschermt de pet je tegen de zonnestralen, maar de unieke hydrogelcomponenten zorgen ervoor dat je hoo..
€49,95
Excl. BTW:€41,28
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H06
Werk je veel bij hoge temperaturen? Wil je daarnaast ook nog goed zichtbaar zijn in het donker? Het IZI Hydrogel 06 koelvest met reflectie biedt jou een unieke totaaloplossing. De hydrogel in het koelvest zorgt namelijk voor een langdurig verkoelende werking, waardoor jij geen last meer hebt van..
€169,00
Excl. BTW:€139,67
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H12
Koelvest dat reflecteertDe Hydrogel 12 koelkleding beschikt zowel vooraan als achteraan over Hydrogel koelpanelen. Deze zorgen er voor dat je lichaam onder warme omstandigheden precies die verkoeling krijgt die het nodig heeft. Gewoon het koelvest even onderdompelen in een emmer met water is al ..
€159,00
Excl. BTW:€131,40
Weergeven 1 t/m 10 van in totaal 10

Waar gebruikt men een koelvest tijdens het werken?

Er zijn tal van verschillende sectoren waar de koelvesten tijdens het werken gebruikt worden. Overigens niet alleen tijdens de warme dagen in de zomer, maar ook op andere momenten in het jaar. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mensen die lange dagen in een tank staan om laswerkzaamheden uit te voeren, mensen die werken in de asfaltering van wegen, enzovoorts. Voorbeelden van bedrijven die met koelvesten werken zijn Shell, Akzo Nobel, Tata Steel en BASF.

Bouwbedrijven

Zoals reeds beschreven werd is het gebruik van een koelvest in de bouwsector, bijvoorbeeld bij de asfaltering van wegen al heel gebruikelijk. Datzelfde geldt voor het gebruik van koelvesten onder gemeentewerkers en bouwvakkers. Zij werken vaak lange dagen in de zon, waardoor enige verkoeling gewenst is om productief te blijven en gezondheidsklachten tegen te gaan. Onder meer Heijmans en ProRail kozen al voor het gebruik van koelvesten.

Fabriekshallen en magazijnen

Niet alleen in de open lucht worden koelvesten gebruikt bij het werk. Ook in fabriekshallen en magazijnen komen koelvesten van pas. Deze ruimtes kunnen lang niet altijd goed gekoeld worden, waardoor het hier met name in de zomer erg warm kan worden. Om oververhitting tegen te gaan kiezen veel werkgevers van fabrieksmedewerkers, magazijnmedewerkers en medewerkers in loodsen voor het gebruik van een koelvest.

Industrie

Een derde sector waarin met koelvesten werken populair is, is de industrie. Eerder werden al de lassers aangehaald, die soms lange dagen in grote tanks maken. Bij de laswerkzaamheden komt veel warmte vrij, terwijl de ventilatie in deze tanks minimaal is. Vergelijkbaar met deze werkzaamheden, zijn de werkzaamheden in de petrochemie, staalindustrie en bijvoorbeeld metaalindustrie. Kijk eens naar de use cases van de toepassing van onze koelvesten.

Zo kies je het beste koelvest voor het werk

De diversiteit aan koelvesten voor bouwbedrijven, fabriekshallen en de industrie maakt het soms lastig om de juiste keuze te maken. Verschillende factoren bepalen welk koelvest het meest geschikt is voor uw personeel. Bij welke omgevingstemperatuur gaan de koelvesten gebruikt worden? Wat is de luchtvochtigheid in de ruimte waar men werkt? Wist u dat de hydrogel koelvesten uit ons assortiment werkzaam zijn in een omgeving met een luchtvochtigheid tot maar liefst 90 procent? Deze hydrogel koelvesten werken het beste bij een omgevingstemperatuur tussen de 25 en 40 graden Celsius, maar soms ook hoger, afhankelijk van de situatie ter plekke.

Een derde factor om rekening mee te houden, is het gebruik van beschermende kleding. In dit geval zijn de hydrogel koelvesten niet geschikt, omdat deze werken op basis van verdamping, tenzij ze bevroren gebruikt worden als ijsvest. Met beschermende kleding aan is verdamping niet mogelijk. Een goed alternatief zijn in dit geval de PCM koelvesten. Deze werken op basis van koelelementen, waarvan er maximaal acht in het koelvest gestopt kunnen worden. Deze koelelementen blijven flexibel, ook na de activatie hiervan. Daarbij zijn ze niet brandbaar, wat ze zeer geschikt maakt voor de industrie. Deze twee eigenschappen zijn uniek, want die vind je niet bij de concurrent.

Voordelen van het gebruik van een koelvest

Eerder op deze pagina werden al een aantal belangrijke voordelen van het gebruik van een koelvest aangehaald. Koelvesten dragen tijdens het werk zorgen ervoor dat het lichaam minder energie hoeft te verbruiken om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Zo kunt u zich beter concentreren, de werkzaamheden langer volhouden en effectieve werken. Een medewerker zal zich fitter voelen!

Alle voordelen van een koelvest op een rij:

  • Een werknemer is geconcentreerder;
  • Een werknemer maakt minder snel fouten;
  • Werknemers voelen zich fitter;
  • Werknemers houden werkzaamheden langer vol;
  • Een daling van het ziekteverzuim;
  • Een werknemer kan ook tot later op de middag in een loods werken;
  • Als werkgever helpt u een medewerker gezond te blijven!
Dit laatste punt is wellicht de belangrijkste. Als werkgever wilt u werknemers alle hulp bieden om hen gezond te houden. Het dragen van een koelvest tijdens het werk kan hierin een belangrijke factor zijn.

Korte terugverdientijd van een koelvest

Niet alleen is het voor een werkgever prettig dat een medewerker zich makkelijker en langer kan concentreren. Ook heeft het koelvest een zeer korte terugverdientijd. Over het algemeen heeft u een koelvest binnen enkele weken terugverdiend, door het feit dat medewerkers in deze periode efficiënter en langer kunnen werken met het koelvest.

Extra zichtbaarheid nodig?

Bij sommige beroepen is het belangrijk dat medewerkers opvallen. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden op de weg of langs het spoor! In dergelijke situaties kunnen koelvesten met een opvallende kleur of bijvoorbeeld opvallende strepen de beste keuze zijn. Het dragen van deze koelvesten zorgt er niet alleen voor dat medewerkers fit en gezond blijven. Ook vallen ze direct op, wanneer een auto of trein nadert, of wanneer personeel lopend en op heftrucks zich kriskras door elkaar bewegen in uw fabriek of magazijn. Zo wordt de veiligheid van uw medewerkers gewaarborgd.

Bied uw medewerkers ook een koelvest aan, waar niet alleen uw medewerkers maar ook uzelf van profiteert! De diversiteit aan koelvesten maakt dat u altijd een variant vindt, die past bij de situaties waarmee uw medewerkers te kampen hebben.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.