Menu
Your Cart

Multiple Sclerose

Voordeel van een koelvest voor MS (Multiple Sclerose)

Een verkoelend vest biedt voor mensen met multiple sclerose een kans om de vele klachten die kunnen ontstaan als gevolg van langdurige warmte te verminderen. Iedere zomer is het weer raak: de hete zomerzon verwarmt onze omgeving dusdanig dat we geen kant meer op kunnen zonder dat we fysiek ongemak ondervinden van de hitte.


Enkele jaren geleden verscheen in het wetenschapplijke journaal AAoN (American Academy of Neurology) een studie naar de voordelen van koelvesten voor mensen met multiple sclerose. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat het gebruik van een koelvest aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van een groot aantal klachten waar mensen met MS last van hebben.

Brand: IZI BodyCooling.com Model: H04
Beste KoelvestHet beste koelvest is naar onze mening de Hydrogel04. Het is tevens het meest verkochte vest voor de gewone consument die last heeft van de warmte. Of het nu is voor iemand die het warm heeft door overgewicht of medische problemen zoals multiple sclerose, deze luxe koelvesten zo..
€149,00
Excl. BTW:€123,14
Koelt tot 72 uur | Geschikt voor MS |
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H05
Het IZI BodyCooling.com Hydrogel 05 verstelbare koelvest is ideaal voor iedereen die vaak in de warmte actief is. Ook wanneer je om medische redenen je kerntemperatuur laag moet houden, is dit koelvest ook zeker een optie voor jou. Door middel van de hydrogel in het vest kun je jouw lichaamstempe..
€169,00
Excl. BTW:€139,67
Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2

Deze veel voorkomende klachten kan je met een MS koelvest verminderen

Voor de een is de zomer een periode wanneer er optimaal genoten moet worden van de hoge temperaturen en de sterke avondzon. Maar voor mensen met multiple sclerose zijn het juist deze tropische temperaturen die voor een diversiteit aan klachten zorgt.

Doordat deze klachten bij iedereen met multiple sclerose voorkomen, is er jarenlang aanzienlijk geïnvesteerd in innovatieve technieken voor het bestrijden van deze klachten. Verkoeling voor mensen met MS is met een van deze innovatieve technieken zeer dichtbij gekomen want de koelvesten voor mensen met multiple sclerose bieden eindelijk uitkomst.

Met een van onze koelvesten kunnen onder andere de volgende klachten voorkomen danwel verminderd worden;

  • Gevoelloze ledematen
  • Vermoeidheid
  • Verminderde concentratie
  • Teken van Uhthoff
Dit symptoom doet zich vooral voor in de vorm van slechter zicht vanwege een stijgende lichaamstemperatuur (verminderd zicht, visuele stoornissen en irritatie aan het oog).

Onderschat niet hoeveel impact deze symptomen kunnen hebben wanneer er geen correcte aanpak voorhanden is. Het gebruik van een verkoelend vest wordt dan ook door diverse experts binnen het multiple sclerose vakgebied aangeraden.

Neuroloog Gerald Hengstman, gespecialiseerd in MS en ervaringsdeskundige Nanda Felderhof van Upendo, vertellen in deze podcast 'MS en warmte' vanaf 06:50 over onze koelvesten en wat het koelvest voor mensen met Multiple Sclerose kan betekenen. Beluister hier de podcast.


De tropische temperaturen de baas zijn? Kies voor een gekoeld vest van koelvest.nl

Onze meest verkochte (en effectiefste) koelvesten voor MS-patiënten zijn de Hydrogel04 en de Hydrogel05. Bij de ontwikkeling van beide vesten is niet alleen op de functionaliteit van het verkoelende vest gelet maar ook op het uiterlijk. In tegenstelling tot veel ‘simpelere’ vesten is de Hydrogel-serie voorzien van materialen van de hoogste kwaliteit.

Dit koelvest voor multiple sclerose is in staat om maar liefst 72 uur verdampende koeling te geven waardoor er dus voor lange tijd gebruik kan worden gemaakt van de hydrogel koelvesten.

Het verschil tussen het Hydrogel04- en Hydrogel05-model is dat het 05-model verstelbaar is. Middels de verstelbare klittenband aan de zijkant rond de taille kan eenvoudig het koelvest worden aangepast voor het verkrijgen van het optimale comfort. Als er een lange zomer aanstaande is, is het wel zo prettig als het MS koelvest ook nog eens lekker zit.


Voldoende lichaamskoeling voorkomt extra MS klachten. Ook als u van een (elektrische) rolstoel of scootmobiel gebruikmaaktkoelvest rolstoel

Zoekt u een koelvest dat ook werkt als u van een scootmobiel of rolstoel gebruikmaakt? Zelfs dan weet de Hydrogel-serie dat te doen waarvoor het ontworpen is: verkoeling bieden. Wij adviseren u in dat geval echter wel te kiezen voor de Hydrogel05. Het Hydrogel05 koelvest is namelijk eenvoudig te verstellen waardoor u het koelvest kunt aanpassen rond de taille zodat het vest ook in uw rolstoel of scootmobiel weet te presteren.


Bent u net als vele anderen klaar met de eindeloze hoge temperaturen en wilt u ondanks MS verkoeling vinden tijdens de warmte? Dan adviseren wij u een van onze koelvesten voor multiple sclerose in huis te halen. Wees eens en voor altijd de warmte de baas met een van de koelvesten van koelkleding.nl!

Let op: Wij geven geen medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts.

Referenties:
1. Sanofi Genzyme vs MS onderzoek
2. Scott L. Davis, Thermoregulation in multiple sclerosis, November 2010 Vol. 109 no. 5, 1531-1537
3. AT White, Effect of precooling on physical performance in multiple sclerosis, Multiple Sclerosis (2000) 6, 176±180
4. Petajan JH, et al. (1996) Impact of aerobic training on fitness and quality of life of multiple sclerosis patients.
5. Ann Neurol 39: 432 ± 441. https://www.nationalmssociety.org/Living-Well-With-MS/Diet-Exercise-Healthy-Behaviors/Heat-Temperature-Sensitivity
6. https://multiplesclerosisnewstoday.com/2017/05/17/ms-tips-to-survive-summer-heat/
7. https://www.verywellhealth.com/heat-intolerance-and-ms-2440799


Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.