Menu
Your Cart

Sport

Koelvest gebruiken bij het sporten

Niet alleen op de werkvloer worden koelvesten veel gebruikt. Ook sporters kiezen steeds vaker voor een kwalitatief goed koelvest, die hun lichaam helpt bij het verlagen van de kerntemperatuur. Een verlaging van de kerntemperatuur heeft een positief effect op de prestaties van atleten. Het is niet voor niets, dat het Nederlands Team tijdens verschillende Olympische Spelen koos voor hydrogel koelvesten. Bij het ontwerp van deze koelvesten is sterk rekening gehouden met de wensen van sporters. Zo zijn de koelvesten licht van gewicht, hebben ze een verkoelende kraag en bieden ze een groot draagcomfort.

Hydrogel koelvesten komen bij het beoefenen van verschillende sporten van pas. Ze worden bijvoorbeeld al jaren gebruikt door professionele wielerteams tijdens wielerwedstrijden als de Tour de France, Giro d’Italia en La Vuelta a España! Ook hardlopers kiezen vaker voor het dragen van koelkleding. Datzelfde geldt voor voetbal- en hockeyverenigingen. Wist u dat onder meer Real Madrid en Real Sociedad onze koelvesten gebruiken? Misschien heb je ze ook wel op TV gezien, o.a. in diverse autosporten zoals de Formule 1.

Brand: IZI BodyCooling.com Model: H04
Beste KoelvestHet beste koelvest is naar onze mening de Hydrogel04. Het is tevens het meest verkochte vest voor de gewone consument die last heeft van de warmte. Of het nu is voor iemand die het warm heeft door overgewicht of medische problemen zoals multiple sclerose, deze luxe koelvesten zo..
€149,00
Excl. BTW:€123,14
Koelt tot 72 uur | Geschikt voor MS |
Brand: IZI BodyCooling.com Model: Fleece11
KoelhoedDe meeste lichaamswarmte verlies je via je hoofd. Dit betekent dat het verkoelen van het hoofd er ook voor zorgt dat je hele lichaam goed gekoeld wordt. Dit kan makkelijk met het Fleece11 koelhoedje van IZI BodyCooling.com. Ideaal voor als jij vaak te maken krijgt met hoge temperatur..
€39,95
Excl. BTW:€33,02
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H18
KoelpetjesHeb jij letterlijk en figuurlijk moeite om het hoofd koel te houden in warme omstandigheden? De Hydrogel07 koelpet is in dat geval de oplossing voor jou. Net als iedere andere cap beschermt de pet je tegen de zonnestralen, maar de unieke hydrogelcomponenten zorgen ervoor dat je hoo..
€49,95
Excl. BTW:€41,28
Brand: IZI BodyCooling.com Model: H13
Dit superlichtgewicht koelvest is gebaseerd op het koelvest dat we voor NOC*NSF hebben ontwikkeld. TeamNL draagt deze koelvesten op de Olympische Spelen. Doordat deze koelvesten slechts 750 gram wegen zodra ze geactiveerd zijn is dit het perfecte vest voor topprestaties in de sportwereld. Door d..
€129,00
Excl. BTW:€106,61
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4

Groot comfort van koelvesten door beperkt gewicht

Zeker wanneer de hydrogel koelvesten tijdens het sporten gedragen worden, is een groot draagcomfort essentieel. Wij bieden u koelvesten met een zeer beperkt gewicht, waardoor sporters hier geen hinder van ondervinden. Onder meer de Hydrogel13 is een prettig koelvest! In dit koelvest is het aantal hydrogel korrels beperkt, waardoor het gewicht hiervan afneemt. Als sporter ondervindt u geen nadeel van een beperkter aantal hydrogel korrels. De werking van deze hydrogel koelvesten is nog steeds lang genoeg voor een intensieve training of wedstrijd!

De hydrogel koelvesten worden niet alleen tijdens een wedstrijd of training gebruikt. Ook bij de warming-up of bijvoorbeeld cooling-down komt de koelkleding van pas. De koelvesten bevorderen een actief herstel van de spieren en het weefsel in uw lichaam. Zo hebben sporters een volgende dag veel minder last van stijve of gevoelige spieren. Het gebruik van de koelkleding bij een warming-up voorkomt dat sporters direct veel vocht verliezen of te kampen krijgen met een oververhitting.

Gebruik van koelvesten tijdens het sporten

Koelvesten worden in twee varianten aangeboden, namelijk: hydrogel koelvesten en PCM koelvesten. Bij PCM koelvesten wordt gebruik gemaakt van koelelementen, die vaak een beperkte koelduur hebben. Sporters kiezen om deze reden voor hydrogel koelvesten, die het lichaam tot wel 48 uur koelen. Zou u voor een zwaarder koelvest kiezen, dan blijft de koelende werking van het koelvest nog langer behouden. Hydrogel koelvesten werken op basis van verdamping. Een luchtstroom rond het koelvest is om die reden cruciaal.

Het Hydrogel13 koelvest voor sporters weegt 750 gram, wanneer deze geactiveerd is. De elastische zijkanten van dit koelvest maken dat de Hydrogel 13 voor sporters goed aansluit op de vorm van hun lichaam. Niet alleen zorgt dit voor een optimale koelende werking. Ook hebben hardlopers, wielrenners of andere sporters geen last van het koelvest onderweg.

Koelvesten voor wielrenners

Onder meer Team Sunweb, Lotto Soudal en Quickstep maken gebruik van koelvesten voor hun wielrenners. De hydrogel koelvesten worden bijvoorbeeld ingezet tijdens tijdritten en wedstrijden waarin een vroege ontsnapping geforceerd wordt. Ook ritten waarin het erg heet is zijn uitermate geschikt voor het gebruik van een hydrogel koelvest. U wilt voorkomen dat de renners oververhit raken en daardoor veel minder goed zullen presteren. Daarbij is een oververhitting van het lichaam zeer schadelijk voor de gezondheid van sporters. Reden genoeg om dit zo goed mogelijk te voorkomen als ploeg. Lees hier meer over de koelvesten voor wielrenners.

Koelvest voor hardlopers

Niet alleen voor wielrenners zijn hydrogel koelvesten interessant. Zoals reeds beschreven werd, worden de koelvesten ook door hardlopers gebruikt. Professionele lopers mogen het koelvest tijdens de wedstrijd of marathon niet dragen, dus gebruiken zij ze voor de warming-up en cooling-down. Bij de warming-up is het vooral belangrijk dat de atleten gehydrateerd blijven en zo min mogelijk zout verliezen. Daarbij speelt ook hier dat de kerntemperatuur van het lichaam zo laag mogelijk moet worden gehouden op warme dagen. Het voorkomt dat de prestaties van een hardloper al snel afnemen tijdens de wedstrijd zelf. Bij de cooling-down wordt het koelvest gebruikt voor een sneller herstel en de koeling van het lichaam.

Naast de professionele hardlopers, kiezen ook hardlopers op een lager niveau steeds vaker voor het gebruik van hydrogel koelvesten. Deze sporters gebruik de koelvesten niet alleen tijdens de warming-up en cooling-down, maar ook tijdens hun trainingsronde. Het lage gewicht van de koelvesten, waaronder het eerder benoemde Hydrogel13 koelvest, maakt dat sporters hier onderweg nauwelijks hinder van ondervinden.

TeamNL

Wij werken al vanaf 2006 met NOC*NSF samen om tot de beste koeloplossingen te komen voor de sporters die deelnemen aan de Olympische Spelen. In 2008 hebben we exclusief een ijswater systeem ontwikkeld. Voor de OS van Londen in 2008 is gebruik gemaakt van onze koelvesten. Voor de OS in Rio in 2016 zijn speciale hydrogel vesten ontwikkeld, welke nu door veel andere sporters dankbaar worden gebruikt. Ook voor de OS 2020 in Tokyo hebben we weer een speciale ontwikkeling gedaan: we zullen dat echter nog even tot 2021 voor ons moeten houden omdat deze editie vanwege corona is verplaatst naar 2021. Hou onze sporters goed in de gaten, omdat de producten in aanloop naar de Spelen wel gebruikt zullen worden.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en uw gebruikerservaring te verbeteren.